Eigen Verklaring aanvragen

Via het CBR kun je makkelijk een Eigen Verklaring aanvragen. De Eigen Verklaring bevat een vragenlijst om te kijken of je wel rijgeschikt bent.

Waarom een Eigen Verklaring?

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden.

Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijd? Dan mag je niet altijd de weg op.

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over jouw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen Verklaring.

eigen-verklaring-aanvragen

Heb je nog geen DigiD?

De meeste studenten hebben een DigiD account. Als je nog geen account hebt, vraag deze dan aan op digid.nl. Je kunt niet het DigiD account van je familie of vrienden gebruiken!

Je koopt een Eigen Verklaring op Mijn CBR. Via het keuzemenu kun je lezen welke Eigen Verklaring op jou van toepassing is en welke stappen daar bij horen. Op basis van je Eigen Verklaring wordt er beoordeeld of je wel ‘rijgeschikt’ bent.

Je ontvangt hierover binnen vier weken bericht van het CBR. Soms ontvang je dan meteen een besluit over je rijgeschiktheid, maar in sommige gevallen is aanvullend onderzoek nodig door een medische specialist. Soms moet je een rijtest doen.

cbr-logo-iconLees meer over je Eigen Verklaring