Wat doe je in grote steden als Rotterdam als je zwaailichten of sirenes ziet in je binnenspiegel?

sep 13, 2017 | Tips | 0 Reacties

Tip 1: Als je een voorrangsvoertuig ziet, blijf dan altijd rustig en kalm

We kijken altijd eerst wat de mogelijkheden zijn en kiezen dan pas wat we gaan doen.
Alle bestuurders met voorrangsvoertuigen moeten gebruik maken an verkeersregelen en mogen hier niet van afwijken of negeren, zoals he tharder rijden dan de maximale toegestane snelheid en door roor rijden. Het is daarom dus belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent en altijd veilige keuzes maakt als je aan het rijden bent (vooral in Rotterdam en andere grote steden)

Soms is het dan ook belangrijk dat je actie onderneemt zodat het voorrangsvoertuig (brandweer, politie, ambulance) voor kan laten gaan, let altijd op dat je dit wel veilig doet!.
Je kunt denken aan extra ruimte maken om de onveilige situatie te ontwijken, soms is het handiger om even te wachten met wegrijden zodat de voorrangsvoertuig er toch langs kan.

Als er een rijstrook vrij is wijk dan niet uit, hoogstwaarschijnlijk zal de voorrangsvoertuig van rijstrook wisselen en over deze rijstrook gaan rijden, veel mensen gaan hier de fout.

Als je toevallig op een rotonde aan het rijden bent, blijf hier dan gewoon doorrijden – zodat het voorrangsvoertuig snel de rotonde kan verlaten

Wil je snel beginnen met het behalen van je Rijbewijs? Meld je dan nu aan via deze webpagina : Rijles in Rotterdam